Cum infiintam o Asociatie sau un Club sportiv de Aikido


Deoarece am primit numeroase cereri privind infiintarea de asociatii sau cluburi de Aikido in diverse localitati, unde acestea nu exista, descriem in continuare pasii de urmat pentru realizarea acestui obiectiv.

Trebuie sa stiti ca Federatia Romana de Aikido incurajeaza infiintarea de structuri sportive de Aikido in diverse localitati din tara, si acorda asistenta tehnica initiatorilor, pe tot parcursul acestui proces. Iata ce trebuie sa faceti:


- Trebuie sa existe o persoana sau un grup de persoane, din localitatea dvs., care sa doreasca si sa se implice in procesul de infiintare a unei structuri sportive de Aikido.

- Daca este doar o persoana, atunci va trebui sa formeze un grup de prieteni sau cunostinte care sa doreasca sa practice Aikido (10-15 persoane).

- Trebuie sa gasiti o sala disponibila 2-3 zile/saptamana, cate 2 ore, preferabil seara, pe care care sa o inchiriati pentru antrenamentele de Aikido. Este de preferat ca sala sa aiba saltele, pentru ca practicarea Aikido-ului necesita saltele. Pentru inceput, daca nu gasiti o sala cu saltele, este buna si o sala cu parchet.

- Cand ati ajuns in acest moment, luati legatura cu federatia noastra la e-mail office@aikido.ro pentru a ne informa de intentia dvs. Evident ca ar fi bine sa luati legatura cu noi chiar din momentul in care va decideti sa incepeti aceasta actiune, ca sa beneficiati, de la inceput, de sfaturile si experienta noastra.

- Pentru inceput, veti functiona ca o sectie a unuia dintre cluburile noastre, urmand sa pregatim 1-2 instructori din grupul dvs.

- Dupa ce lucrurile incep sa functioneze, antrenamentele se desfasoara normal si aveti suficienti practicanti, si aveti un instructor de Aikido, atunci puteti infiinta o Asociatie sportiva sau un Club sportiv de Aikido.

- Pe tot parcursul acesta, noi va vom acorda asistenta tehnica necesara, va vom pune la dispozitie regulamentele si documentele necesare, vom pregati instructorii dvs. si vom trimite periodic instructori autorizati pentru a va antrena si pentru a stabili un program ethnic de antrenament.

Va stam la dispozitie pentru orice informatie si detaliu necesar viitoarei dvs. activitati.